RSport.se Guide

Tillbaka

 

Bytte av spjällhus, från 54mm till 76mm.

Varför : För att öka luftflödet igenom spjället.

Hur :

Man börjar med att införskaffa ett insug B230, 200 F/FT/FKmed 54mm spjäll till en volvomotor. Sedan skaffar man sig en tjock aluminium plåt som ska användas som konverterare, samt ett spjäll från B234,204 F/FT.

Gör ett stort hål i mitten på aluminiumbiten och passa in det mot det nya spjället. när detta är gjort passa in biten mot insugets 3 fäst bultar och försänk dom, och skruva ihop dom. Sen gröper du upp originalinsuget så pass att det inte läcker men är större. Sedan passar du in det större spjället igen mot alubiten och bultar det med. Glöm inte packningar och att det kan vara enklare att passa in gasrullen och vajern om det nya spjället sitter i linje med det gammla.

Efter inpassningen av Spjäll huset mot insuget kan man montera en linjär potentiometer från 850, Ford eller motsvarande, för att använda till ett EMS.

 

Efter det är det bara att börja passa in gasrullen och vajerfästet. Lite tipps nedan.

Alla lösningar är bra men alla är inte estetiskt korekta.

Jag tar inget ansvar för eventuella ekonomiska förluster eller dylikt. denna lösningen fungerade för denna installationen, men kan inte garantera att den fungerar för alla möjliga situationer.

Klas

 

Tom annons plats
 

Tillbaka

Copyright 2007-2010 Klas Nordberg